Шуменската екоинспекция традиционно организира екологични инициативи по повод Световният ден на водата – 22 март. Всички те представят различни аспекти от приложението на водата и значението, което тя има за живота на Земята.

През тази година от инспекцията обявяват конкурс за рисунка или фотография на воден обект. Идеята на организаторите е да провокират подрастващите да изразят своята позиция, мисли и отношение, чрез художествените похвати, в представяне на ценността на водното богатство.

В конкурса могат да се включат индивидуално ученици в три възрастови групи. Първа възрастова група е за деца от I до IV клас, втора група – за участници от V до VII клас и трета група – за участници от VIII до XII клас.

Творбите ще бъдат оценявани от експертно жури от направление „Опазване на водите” по критерии са за тематичност, оригиналност и собственото отношение за опазване на водния ресурс. Те трябва да се изпращат до 17 март на адрес: гр. Шумен, ул. „Съединение“ № 71, ет. 3 или на e-mail: pr@riosv-shumen.eu – за фотографиите.

Необходимо е всяко произведение да съдържа информация за автора – име, възраст, учебно заведение, адрес за контакт и телефонен номер за обратна връзка и да е придружено от декларация, която е публикувана на сайта на инспекцията.

Класирането ще бъде обявено в Деня на водата – 22 март, 2023 г. на електронната страница на РИОСВ-Шумен, когато ще бъде подредена изложба от номинираните творби в информационния център на екоинспекцията.

Отличените автори на първо, второ и трето място от трите категории ще получат грамоти и предметни награди.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име