Съдия от Търговище е задържан с подкуп. Задържането е станало снощи. Служители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище са оказвали съдействие при процесуално-следствените действия, каза за БТА директорът на дирекцията комисар Мариан Михайлов днес.

Съдията – Мирослав Митев, е задържан за 24 часа по Закона за МВР, уточни още Михайлов. Има образувано досъдебно производство по случая. Казусът е от компетенциите на Софийската градска прокуратура, тъй като става дума за престъпление, извършено от магистрат, обясни председателят на Окръжния съд в Търговище съдия Татяна Даскалова.

„Колегата не е на работа тази сутрин, има насрочени второинстанционни дела за днес, те ще бъдат отложени за по-късна дата“, посочи Даскалова. По думите й колегията е потресена от случилото се.

Съдия Мирослав Митев има над 20-годишен опит в Окръжния съд в Търговище. Занимава се с наказателни дела. Близо 10 години е бил в Районния съд в Попово.

На по-късен етап днес се очакват подробности по случая. По предварителна информация става дума за подкуп от 10 хил. лв. Половината от сумата е предадена на паркинг на търговска верига в областния град.

В началото на 2021 г. Мирослав Митев бе кандидат за поста председател на Окръжния съд в Търговище. В конкуренция със съдия Татяна Даскалова той е получил два гласа от членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, показва справка.

Информация: БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име