Сутринта валежите навсякъде ще спрат. Облачността постепенно ще намалява. Денят ще е слънчев, а максималните температури в страната ще са между 11° и 16°. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, по-чувствително в Дунавската равнина и по Северното Черноморие.

В петък сутринта ще е почти тихо, с минимални температури между 0° и 5°, на места в низините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще се увеличава, а по-късно след обяд ще започнат валежи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, към вечерта в източната половина от страната ще се усили.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна, на места в югоизточната половина ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават. В събота ще бъде ветровито и предимно облачно.

На места, главно в Източна България и планините, все още ще има и валежи, но вече слаби. Температурите ще са почти без дневен ход. През нощта срещу неделя в източната половина от страната вятърът ще стане северен, а валежите ще се усилят, в североизточните райони ще са значителни; с продължаващото застудяване, дъждът ще премине в сняг.

В неделя ще остане ветровито, ще бъде и студено. Валежите ще отслабнат и в по-голямата част от страната ще спрат; от северозапад и облачността ще се разкъса и до края на деня ще намалее.

В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-югозападен, впоследствие – с юг-югозападен; ще се затопля. Ще има променлива облачност, в понеделник над много райони намаляваща и до слънчево.

Във вторник в северозападните райони, а в сряда на места из страната, са възможни превалявания от дъжд.

shumenonline.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име