Ученици  от 5 до 12 клас от Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище се включиха за поредна година в Европейския ден на спорта, който се провежда в последния петък на месец септември и е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците.

Празникът се състоя на игрищата в спортно-развлекателния комплекс в парк „Юкя“, където учениците участваха в различни активности. За по-малките игрите бяха атрактивни и интересни. Те показаха точност и концентрация в пукането на балони със стрелички. По-големите пък използваха активно пространствата за баскетбол, за състезание по дърпане на въже, футбол на малки вратички и тенис на маса.

Много ентусиазъм и спортен дух демонстрираха и техните учители, които се включиха във всички игри.

„Участието на младите хора в такива събития е от голямо значение за изграждането на здравословни навици. Искаме да покажем колко е важно развитието на двигателната култура на децата и младежите, на спортсменство. Затова, заедно, учители, треньори и ученици полагаме усилия за осигуряване на необходимата физическа активност на 131 ученици от нашето училище“, каза директорът на Надежда Коева.

Инициативата е част от кампанията на Сдружение „BG Бъди активен“ и се подкрепя официално от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име