Причината е извършване на аварийно-ремонтни дейности на екипи на „ВиК“ ООД Шумен и „ВиК“ ООД Търговище, по главен довеждащ водопровод от язовир „Тича“, захранващ с питейна вода Търговище и близки населени места, съобщават от водоснабдителното дружество в Търговище.

Спирането на водата от язовир „Тича“ се предвижда да бъде от 05:00 до 18:30 часа, поради което се предвиждат планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система (ВС)„Тича“ населени места. От “ВиК” посочват, че ще бъдат засегнати още и кв. „Малчо Малчев“, кв. „Въбел“, Индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.

Възстановяването на водоподаването към Търговище ще се извърши веднага след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности от страна на „ВиК“ООД Шумен и „ВиК“ ООД Търговище.

Дежурните екипи ще работят денонощно по възстановяване на водопадаването. Възстановяването ще се извършва поетапно, в продължение на четири – шест часа през нощта на 31 януари срещу 1 февруари. Очаква се в същия ден след 06:00 часа да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града. Водоподаването в останалите засегнати населени места ще бъде възстановено след 10:00ч на 1 февруари, допълват от дружеството в Търговище.

Заради наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на голям брой от абонатите, получаващи вода от ВС „Тича“, се очаква кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната ни „Лаборатория за изследване на води“, предупреждават от “ВиК” – Търговище.

 

Източник: БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име