Над 260 състезателя от Гърция, Северна Македония, Сърбия, Италия, Кипър и Великобритания и 15 български клуба участваха в 19 Международен турнир „Л.Солачки“ по спортна гимнастика в Благевград. Състезанието бе открито от новоизбраният кмет Методи Байкушев и Красимир Дунев.

Клуб по спортна гимнастика „Торнадо“, участва с отбори във три  категории, с  10 гимнастика, възпитаници на ЦПЛР-ОДК. В две от категориите – втора и четвърта КСГ „Торнадо“ завоюва шампионските отборни титли, а в 1-ва-трето място. В първа категория-деца до 8г.възраст  отборът в състав Матей Стойнев, Бурак Неджатинов Стелиян Ненков бяха наградени за трето място от кмета на града.

В индивидуалното класиране Матей Стойнев е шампион на прескок, трети на земя и кон с гривни, пети в многобоя и осми на успоредка. Стелиян Ненков е пети на кон с гривни, а Бурак Неджатинов шести на земя.

Във  втора категория отборната победа на Онур Хикмет, Алпер Ъшък и Ивайло Иванов, бе подплатена с много индивидуални медала. Онур е шампион на кон с гривни, халки и прескок, втори в многобоя, земя и висилка и трети на успоредка. Алпер е втори на прескок, четвърти в многобоя и пети на халки и висилка. Ивайло  е трети на кон с гривни, шести на земя и осми в многобоя.

В трета категория индивидуално участва Даниел Господинов, който окичи гърдите си с медали  за четвърто място на кон с гривни, пето на земя и халки и шесто на прескок. В четвърта категория Данаил Руменов и братята Димитър и Николай Лалови се класираха на първо място отборно, а в индивидуалното Данаил е четвърти на халки и прескок, пети на халки, осми в многобоя, а Димитър-шести на прескок. Поздравления на всички момчета за достойното представяне на Международният турнир.

Треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Кирил Кирилов и Снежана Стоянова са горди и удовлетворени от мъжката и всеотдайна игра на гимнастиците!

Ръководството на клуба благодари за труда и усилията, както на децата, така и на родителите и треньорите! Специални благодарности и на съдиите на клуба Димитър Димитров и Николай Димитров, които въпреки многобройните си служебни ангажименти, отделиха време за съдийство на състезанията на клуба.

С това състезание приключва спортно-състезателната 2023 година на КСГ „Торнадо“ с много отличия и награди. За съжаление поради липса на финансиране от ММС, БФГимнастика няма да вземе участие с отбора на България, в който бяха включени Онур Хикмет и Георги  Стоянов  на силния Международен турнир по спортна гимнастика в Нови Сад /Сърбия/,

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име