На 5.01.2024 г. около 23,58 ч на ул. „Република“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 330 Д“ с търговищка регистрация, управляван от 40-годишен правоспособен водач от същия град. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” e  установено, че  водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество метамфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

 

На 6.01.2024 г. в 20,45 ч на бул. „България“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с немска регистрация, управляван в посока ул. „Панайот Хитов“ от правоспособен 29-годишен водач от същия град. Установено е по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, че той е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество кокаин.

Задържан е в РУ-Попово.

 

На 6.01.2024 г. около 19,30 ч на ул. „Одрин“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил“Тойота Ярис“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 45-годишен водач от гр. Търговище. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” e  установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество канабис.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

На 7.01.2024 г.около 03,45 ч на ул. „Гладстон“ в гр. Търговище при извършена полицейска проверка на 28-годишен мъж от същия град е установено, че той държи у себе си бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество амфетамин.

Мъжът е задържан в РУ-Търговище.

Веществото е иззето по надлежния ред.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име