На 23.07.2023 г. в 11,06 ч на път I-4(София-Варна), км 225+300 – до разклона за кв. „Запад“ в гр. Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“с търговищка регистрация, собственост и управляван в посока на движение гр. Варна от 59-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,30 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

 

Двама водачи, шофирали след употреба на алкохол, са установени и на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг.

 

На 22.07.2023 г. около 19 ч на кръстовището на улиците „Стара планина“ и „Георги Димитров“ е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от с. Трескавец, община Антоново, и управляван от 54-годишен негов съселянин – правоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1.62 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг.

 

На същата дата около 02,10 ч на ул. „Балкан“ в с. Пъдарино, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А4“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 18-годишен неправоспособен водач от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1.78 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 ч в РУ-Омуртаг.

 

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име