Екип служители на РСПБЗН-Попово са погасили без преки загуби пожар, възникнал в сухи треви, храсти и отпадъци в парк до сградата на земеделската кооперация в гр. Опака. Благодарение на професионалната им намеса е предотвратено огънят да обхване сградата. Пожарът е погасен без преки загуби. Вероятна причина за възникване на инцидента е късо съединение – сухо дърво е паднало върху жици на електропреносната мрежа, и ги е скъсало. Оттам се е запалило дървото, а впоследствие – и растителността в близост до сградата.

Служители на същата служба са реагирали и на сигнал за възникнал по време на жътва пожар в хидравличната система на зърнокомбайн в блок с жито в землището на с. Славяново. Огънят е унищожил сламотръстната система на комбайна. Спасени са самият комбайн и намиращи се в близост 200 декара с посеви.

Екип на РСПБЗН-Попово се е отзовал и на сигнал за възникнал пожар в двигателя на камион, превозващ жито в близост до същото село. Огънят е унищожил моторното превозно средство. Превозваният товар от 15 т зърно е спасен.

Техни колеги от РСПБЗН-Омуртаг са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в лек автомобил в близост до с. Веренци в община Омуртаг. Автомобилът е спасен от огъня.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име