От 28.05. до 31.05.2024г. във Двореца на културата и спорта във Варна  се проведе Държавното Лично Отборно Първенство по спортна гимнастика за Купите на Република България за 2024г.  Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК участваха с три отбора в две  възрастови групи, като при най-малките участва с два отбора.

От тринадесет участващи отбора при децата, първият отбор на клуба в състав Матей Стойнев, Александър Митев, Никола Александров, Айкан Саидов, Окан Мустафов, Велизар Борисов и Симеон Ковачев грабнаха купата на България отборно за четвърто място!

От над 80 участващи гимнастика, Матей е 9-ти, Александър 16-ти,Никола 19-ти! Вторият отбор, съставен от 5-7 годишни деца в състав Йоан Димов, Георги Димитров, Део Николов, Христослав Душанов и Калоян Каловски се класираха на десето място отборно!

И отборът на момчетата младша възраст в състав Алпер Ъшък, Ивайло Иванов, Стелиян Ненчев, Бурак Неджатинов, Димитър Димов и Арас Зюлкюфов се класира на четвърто място. В индивидуалното класиране Алпер е седми в многобоя, вицешампион на прескок, трети на халки, четвърти на кон с гривни, а заедно с Ивайло са в призовата осмица на успоредка, халки и висилка. Във възрастите момчета старша и юноши младша КСГ “Торнадо“ участва с индивидуални гимнастици. Онур Хикмет е вицешампион в многобоя при момчетата старша, а Даниел Господинов е девети при юношите младша. Отлично се представи и Аршън Арънч Караслан при момчетата старша.

В шампионатите на уреди Онур е трети на висилка, четвърти на кон с гривни, халки, успоредка и висилка,  шести на прескок и осми на земя. Даниел Господинов при юношите младша е пети на кон с гривни и седми на земя. Всички момчета на КСГ“Торнадо“ се справиха добре на състезанието за радост на треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Кирил Кирилов и Снежана Стоянова.

Подготовката на гимнастиците от „Торнадо“ усилено продължава  за най-важното състезание за годината – Финалите на Държавното първенство в зала „Арена Армеец“ в гр. София.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име