В изпълнение на дейностите за планиране и реализиране на държавния план-прием  Регионално управление на образованието – Търговище организира VII-та Регионална панорама на професионалното образование. Събитието ще се проведе в сряда – 15.05.2024 г., от 10.00 до 14.00 часа.

И през тази година ще участват всички 8 професионални гимназии от област Търговище и Обединено училище „Христо Ботев“ с. Макариополско, Спортно училище „Никола Симов“ гр. Търговище и ЦПЛР – ОДК гр. Търговище.

В програмата се предвижда екипи от учители и ученици от съответните професионални гимназии да представят специалностите за прием в VIII-ми клас чрез демонстрации и да запознаят седмокласниците със спецификата на обучението, което се предлага. За целта училищните екипи ще бъдат разположени на отделни щандове (осигурени от училищата) на улица „Васил Левски“, където кандидат-гимназистите да получат актуална информация за възможностите за реализация по съответните професии. В програмата са включени още модно ревю, изложение на земеделска техника на ул. „Иван Вазов“ и картинг демонстрация в двора на Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище.

През настоящата учебна година общо 811 са учениците, които ще завършват основно образование.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име