Театрални празници „Дни на големия театър в малкия град“ ще се проведат за 25-ти път в Търговище. В дните между 19 май и 4 юли 2023 г, на сцената на Драматичния театър, ще гостуват шест театрални постановки.

 

Форумът ще открие на 29 май Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора с „Френският квартал“ от Тенеси Уилямс. Режисьор е Денислав Янев, а в главната женска роля е актрисата Галя Александрова, позната като Бонка от сериала „Пътят на честта“. Популярният „Френски квартал“ на Ню Орлиънс е притегателно място за всякакви видове хора: от ексцентрични възрастни дами до разкрепостени млади компаньони. Животът в този западащ и по бохемски цветен квартал като че ли никога не спира. Така поне изглежда на повърхността. Загледа ли се човек отвъд видимото, точно там ще прозре белезите на всеобхватна и парализираща самота.

Във фокуса на тази осъвременена сценична трактовка са симпатичните, но избутани в периферията на обществото  и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел „Фламинго“

 

 

Следващото заглавие е премиерно за Драматичен театър – Търговище. На 5 юни Хореографът Неделя Ганчева ще представи авторския си театрално-танцов спектакъл „Връзки“. Това ще е първият спектакъл в историята на културната институция изцяло в жанра „Танцов театър“. Сценограф е Галина Абаджимаринова, а композитор Бояна Зарева.

Участват актьорите Благица Стоименова, Давид Крумов, Лора Недялкова, Радослав Радев. Премиерата е предвидена за Камерна зала.

 

На 19 юни Александра Сърчаджиева ще представи моноспектакъла “На живо” по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо – син на легендарния Константин Коцев.

„На живо“ е покъртителна и вълнуваща изповед на Александра Сърчаджиева, която всички смятат, че познават. Всекидневно тя се бори за правото си на любов, преодолява мъката от личните си загуби и води битки, за да бъде щастлива и да отгледа дъщеря си. И всичко това под безпощадните светлини на прожекторите.

 

Столичният театър „Възраждане“ ще гостува на 21 юни с „Квартет за двама“ – брилянтен, категоричен, вълнуващ разрез на човешките отношения. На връзката между мъжа и жената, на вариациите на любовта. Никой няма да остане равнодушен към този богат на хумор текст на украинския майстор Анатолий Крим, в чието ядро попада композиторът Евгений Александрович.

Денят на неговия шейсети юбилей ще се окаже голямата поанта не само в творчеството, но и в емоционалния му свят. Дуетът – съпрузи с 25-годишна семейна търпимост, постепенно нараства на трио (любовницата, която мъжът вкарва за паралелно съжителстване в дома им), след което се превръща в квартет (с новопоявилия се любовник на съпругата).

От комедия тип “мила, влюбих се в друга жена, но… нямам никакво намерение да се изнеса от апартамента”, през серия от комедийни ситуации със сравнително интелигентните отмъщения на съпругата, до трагикомедия на финала – всеки попада в собствения си капан, защото “25 години от живота, макар емоцията да е друга, не се късат като лист от календара”.  И режисьорът Владимир Петков интелигентно щрихира днешния Салиери в действие.

 

Театралните празници ще закрие продуцентска къща „Фери Арт“ на 4 юли с английската комедия „Сватба със закъснител“ от Робин Хоудън. Режисьор е Николай Гундеров. Участват: Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна Лазарова, Христина Джурова.

 

Всички представления са с начален час 19:00 ч. Билетите вече са в продажба онлайн в платформата Еntase и на касата на театъра- 0601/ 6 25 28, 0878 460481

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име