Броени часове след извършване на 3 кражби и на два опита за такива извършителят им бе установен и задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище. Деянията са извършени за кратък период от време в малките часове на 26.02.2023 г. в гр. Търговище – от 01,30 до 00,3 часа, като е използван един и същ способ – взломяване с помощта на лост. Извършителят им е 26-годишен мъж от гр. Провадия.

Чрез взлом на прозорец същият е проникнал в павилион в града, откъдето е извършил кражба на монетник с намираща се в него сума от около 200 лв. Посредством взлом на входна врата той е проникнал в хранителен магазин в гр. Търговище, откъдето е извършена кражба на сума от около 50 лв. Чрез взлом на входна врата на офис, намиращ се в жилищна сграда в гр. Търговище, е извършил кражба на велосипед „Rock Rider”- собственост на 50-годишен мъж.

В рамките на горепосочения период от време 26-годишният е извършил и два опита за кражба. Чрез взломяване с лост на входни врати е проникнал последователно във фризьорски салон в Търговище и в хранителен магазин в града, като тези му опити за извършване на кражби са останали недовършени поради независещи от него причини.

В резултат на предприети незабавни издирвателни и последващи процесуално-следствени действия от служители на РУ-Търговище извършителят на деянията е установен и задържан за срок до 24 ч в управлението.

Впоследствие срокът за задържането му е удължен до 72 ч с постановление на прокурор с оглед довеждането му пред съд, където ще бъде гледано искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По случая е образувано досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име