На 7.04.2023 г. в 19,40 ч на ул. „Христо Ботев“ в с. Вардун в община Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с габровска регистрация, собственост и управляван в посока на движение с. Черковна от 48-годишен правоспособен водач от с. Вардун.

В хода на проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена на 10.03.2023 г. регистрация на основание чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата(поради неизпълнено задължение на собственика на автомобила в двумесечен срок от придобиването да регистрира превозното средство).

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,61 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 8.04.2023 г. в 00,50 ч  на кръстовището на улиците „Цар Симеон“ и „Васил Левски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди 80“ с търговищка регистрация, управляван в посока на движение ул. „В. Левски“ от 43-годишен правоспособен водач от с. Дългач, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият  управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,47 промила. Водачът отказва кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 8.04.2023 г. в 16,20 ч на четвъртокласен път 20617, км 242+600 в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Инсигния“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от гр. Търговище и управлявана в посока с. Макариополско от 38-годишна негова съгражданка – правоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същата е управлявала автомобила с концентрация на алкохол 1,39 промила в издишания от нея въздух.

Взета й е кръвна проба за химическо изследване.

Задържана е в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 9.04.2023 г. в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Лагуна“ със старозагорска регистрация, собственост на жена от с. Светлен, община Попово, и управляван от правоспособен 22-годишен водач от с. Голямо Ново, община Търговище.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество амфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово .

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 9.04.20923 г. в 18,45 ч на кръстовището на улиците „Тинтява“ и „Симеон Великов“ в с. Кардам, община Попово, е извършена полицейска проверка на четириколесно МПС марка „Ydnmajar” с неустановена собственост, управлявано от 40-годишен неправоспособен водач от с. Осиково, община Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име