По искане на Районна прокуратура – Търговище съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Н.Н (28 г.), местен жител. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че при условията на опасен рецидив, откраднал кутия за дарения.

28-годишният обвиняем извършил посегателството на 1 януари 2023 година. Той успял да открадне пластмасова кутия, оставена в магазин за хранителни стоки в Търговище. В кутията имало сума пари, събрани за лечението на болно дете.

Н.Н. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Търговище, а от днес е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно за различни престъпления. Последното наложено му ефективно наказание той изтърпявал до октомври 2022 година.

Малко след излизането му на свобода мъжът бил установен като извършител на друга кражба, като бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него.

На 16 ноември 2022 година след внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него от страна на Районна прокуратура – Търговище, Н.Н. е оставен в ареста от Районния съд в града. Малко по-късно, след обжалване, марката за неотклонение на 28-годишния мъж е променена от съда.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име