Коледният и новогодишен базар в Търговище ще се проведе в периода от 11 декември тази година до 5 януари 2024 г.

Определените места за целта са на площад „Независимост“. И през тази година на разположение на търговците ще бъдат 8 коледни къщички, всяка с големина от 6 кв. м. Ще има възможност и за наемане на свободни площи. Таксите за ползване ще се заплащат на контрольорите към Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности”.

Заявления се приемат в Центъра за административно обслужване на Общината до 8 декември 2023 г.

Свободни терени има и на ул. „Цар Симеон“ (Цветарска), които се отдават от „Общински пазари“ ЕООД. Повече информация може да бъде получена на тел.: 0886 444 010.

Търговците ще могат да продават само стоки, свързани с коледните и новогодишни празници, като печатни произведения, украса, сурвакници, сувенири, детски играчки, подаръци и други.

Община Търговище подготвя и поредица от културни прояви, които ще съпътстват базара в периода от 19 до 23 декември. Програмата ще бъде обявена в началото на декември.

В зоната на базара ще се състоят и кулинарната изложба, и награждаването в конкурса за най-добро домашно вино на 22 декември.. г. Информация за записването и условията за участие е публикувана в сайта на администрацията.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име