Георги Начов

Той е роден в Сапарева баня, а тя в Русе. Той завършва театралното си образование през 2022г. в актьорския клас на проф. Здравко Митков в Националната академия за театрално и филмово изкуство, а тя е възпитаничка на емблематичната режисьорка Лилия Абаджиева от първия й актьорски клас в театралния колеж „Любен Гройс“. Това, което ги обединява е любовта към Театъра, Шекспир и партньорството на сцената.

Калина Миланова

Георги Начов и Калина Миланова са най – новите попълнения в трупата на Държавен драматичен театър – Търговище. Публиката ще има възможността да ги види в действие на 18 – ти ноември, Нощта на

театрите, в премиерното за България заглавие „Зелената котка“ от награждаваната авторка Елизе Вилк. Режисьор на съвременната румънска драма е Любомир Колаксъзов.

Какво споделят за себе си младите актьори няколко дни преди премиерната вечер може да прочетете в следващите редове.

 1. За теб театърът е?

Калина: Театърът за мен е магия, страст, начин на живот. В този магичен храм, актьори и публика имат исконната нужда да споделят.

Георги: Най – красивото приключение, по което човек може да поеме.

  1. Кои са най – важните уроци, които научи по време на следването си?

Калина: Изкуството е по-голямо от всички нас и трябва да му се посветиш. Да си готов да плуваш в дълбокото с цялото си сърце и душа. 

Георги: Ако няма истинско партньорство на сцената, спектакълът е обречен.

  1. Последното представление, което ти направи силно впечатление?

Калина: “Разкази от други времена” в Център за изкуство и култура „Блок 14“.

Георги: „Дон Кихот“ на режисьора Веселка Кунчева, Младежки театър „Николай Бинев“. Отдавна не ми се беше случвало да не се разсея плътно два часа.

  1. Кой е любимият ти драматург и защо?

Калина: Антон Павлович Чехов. В пиесите и разказите му кипи живот, любов и копнеж. Персонажите са толкова истински и близки до живота, че забравяш, че това е литература и е написана на хартия. Дълбочината на думите може да докосне както малкото дете, така и опитен възрастен.

Георги: Уилям Шекспир, без съмнение. Смятам, че гениалността в текстовете му е неповторима!

  1. Как попадна в трупата на ДТ – Търговище?

Калина: В трупата на “Драматичен Театър Търговище” попаднах след обявен конкурс.

Георги: Видях се един ден с мой много близък приятел, който също е част от трупата и се заговорихме за работата му тук. Попита ме защо не си пусна кандидатурата и аз го направих. Завинаги ще съм му благодарен, защото попаднах в прекрасен театър със страхотен екип!

  1. Що за човек е персонажът ти в „Зелената котка“ и с какво се различава от теб?

Калина: Роксана е интересна, неразбрана. Липсата на родителски контрол и любов са ясно изразени в очите ѝ. Привидно лошото момиче, всъщност е едно наранено, изоставено дете. Аз имах щастието да получа много родителска грижа и любов и никога не съм усещала нуждата да търся спасение в “определени консистенции и опиати”.

Георги: Персонажът ми няма почти нищо общо с мен. При него може да се видят доста негативни черти от живота на един типичен тийнейджър: избухлив, патологичен лъжец, невъзпитан, голям използвач. Мисля си, че съм абсолютно противоположното на персонажа ми, което си е огромно предизвикателство.

  1. Как подхождате към ролята: отвън – навътре или отвътре – навън?

Калина: Изповядвам идеологията на отвън-навътре. Това някак си ми е комфортна зона. Но опитвам да се докосна и до отвътре-навън.

Георги: Със сигурност отвън – навътре.

 

PR Отдел

ДТ – Търговище

Ноември, 2023г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име