Драматичен театър – Търговище отбелязва XI издание на инициативата „Нощ на театрите“ с премиера на „Зелената котка“ от Елизе Вилк. Представлението ще е в камерната зала на театъра на 18 ноември, събота, от 19 часа.

„Зелената котка“ е реалност и измислица, каприз на паметта, крехък пъзел с истории за съществуването на едни ангели от малкия безнадежден и обречен град. Бианка, Дани, Флори, Роберт, Роксана и Буги са шест невинни и жестоки 16 – 19 годишни младежи, които не просто разбират, че мечтите им са илюзия, а че вече нямат илюзии.

Пиесата на Елизе Вилк е едновременно за света на младите, на които им се налага да пораснат бързо, и за света на възрастните, на които им е трудно да се справят с отговорността да си родител. Истории за любов, приятелство и за силата на въображението, което ни помага да избягаме от реалността, в която живеем.

„Представял ли си си някога зелена котка? Да знаеш, че е нещо изключително красиво, повярвай ми!“.

Автор: Елизе Вилк

Преводач: Лора Ненковска

Режисьор: Любомир Колаксъзов

Композитор: Христо Намлиев

Текст на песни: Елена Дечева

Хореограф: Деница Николова

Участват: Лора Недялкова, Калина Миланова, Елена Делчева (гост), Радослав Радев, Мартин Петков, Георги Начов.

Билетите са в продажба на касата на театъра и онлайн: https://www.entase.bg/dt.targovishte/productions/6544ec9d4c01c23d3a0255df?fbclid=IwAR21Wao2Pt4_JTC2mpJqe7grtD_Jqzc1nIOf9vV___kTfvNJoetUcgD9aLQ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име