Във връзка с планирано занятие за  осигуряване подготовката на българските граждани от средните училища по защита на отечеството и популяризиране на военната професия, Военно окръжие II степен – Търговище организира провеждането на събитието „Българската армия в училище“.

Мероприятието е по инициатива на училищното ръководоство на  Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ – гр. Търговище по повод патронния празник на школото – 11 май 2023 г., подбудени от интереса на учениците към ежегодните военни игри в Търговище „Бъди войник“.

В периода от 09.30 ч. до 12.00 ч., в двора на училището, ще се проведат състезателни игри по военно-приложни спортове с учениците и ще бъде представена военна техника и въоръжение от представители на военно формирование 34200 – Шумен и военно формирование 54060 – Шумен.

Поканени са представители на Регионално управление на образованието – Търговище, директори, учители и ученици от други местни средни и основни училища.

Подобни събития дават възможност на младежите и девойките да се запознаят отблизо с предизвикателствата и достойнствата на военната служба, да разгледат част от въоръжение и техника, да зададат своите въпроси към военнослужещите. Срещи и иницативи като тази събуждат у децата и желанието им един ден да станат част от българската армия, да кандидатстват във военни училища.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име