Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране ще стартира за трета поредна година в Търговище през октомври. В града ни тя се реализира в сътрудничество с Oбщина Търговище, Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и с подкрепата на ST6.

В рамките на Академията в града ще бъде сформирана обучителна група за ученици от 5 до 7 клас. Учебната програма ще е насочена към развитие на ключови умения за програмиране, чрез разработка на компютърни игри. Заниманията ще се провеждат в сградата на ЦПЛР.

Учениците от 12 клас също могат да се включат, като техните обучения ще се провеждат в онлайн формат. Освен в програмата за разработка на игри, те ще могат да се обучават и в програмата „Уеб програмиране“.

Желаещите да участват в Академията трябва да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да попълнят приемен тест. Срокът за това е 5 октомври 2023 г. Не се изискват предварителни познания по програмиране.

Обученията ще започнат в края на октомври и ще се провеждат от учители, сертифицирани от „Телерик“. Програмите са с продължителност от 72 учебни часа.

Припомняме, че провеждането на академии за програмиране и оказването на подкрепа за инициативи и обучения в сферата на IT сектора са сред приоритетите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

Повече информация за програмите и тестът за кандидатстване могат да бъде намерени на сайта на Училищна Телерик Академия: https://www.telerikacademy.com/school/how-to-apply

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име