Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Б. М. (на 67 години, осъждан), от с. Станец, общ. Омуртаг, привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11, предложение първо  от НК, за това, че на 07.09.2023 г. в гр. Омуртаг умишлено е умъртвил 61-годишната Р. А. от гр. Омуртаг, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Обвиняемият и неговата сестра се скарали в центъра на гр. Омуртаг. Двамата спорили известно време, след което пред очите на множество граждани, мъжът я намушкал с нож. В следствие от това тя починала.

Предвиденото наказание, за което Б. М. е обвинен, е „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „Доживотен затвор“ или „Доживотен затвор без замяна“. Съобразявайки това, съдът прие, че са налице предпоставките по чл. 63, ал. 2, т. 3 от НПК, а именно съществува реална опасност, както да извърши престъпление, така и да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Търговище, с което се постановява мярката за неотклонение, подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име