Окръжен съд – Търговище призна подсъдимия С. М. (42-годишен, осъждан) за виновен в това, че на 15.12.2022 г. направил опит умишлено да умъртви 33-годишния С. О. от гр. Омуртаг, като деянието представлява опасен рецидив и е останало недовършено, поради независещи от дееца причини  – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 12, предложение първо във връзка с чл. 115 от НК.

За извършеното съдът му определи наказание петнадесет години „Лишаване от свобода“, като на основание чл. 58а, ал. 1 от НК (делото се гледа по особените правила на глава 27 от НПК – „Съкратено съдебно следствие“) намали така определеното наказание с 1/3 и му наложи наказание десет години „Лишаване от свобода”.

Припомняме, че около 19:45 часа на 15 декември 2022 година, в заведение в гр. Омуртаг, между двамата мъже възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа.

Те били разтървани от други присъстващи и се разотишли. Малко по-късно, в друго заведение, където се намирал единият от опонентите, нахлул другият. С. М. държал в ръцете си запалена факла и бутилка със запалителна течност.

Той хвърлил двата предмета към намиращ се там 33-годишен негов съгражданин, след което  избягал. В резултат от действията на по-възрастния мъж, по-младият получил изгаряния по лицето и едната ръка, прегледан е в болнично заведение в Търговище и е пренасочен към Клиника по изгаряния при ВМА – Варна, без опасност за живота.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд гр. Варна.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име