На 18.05.2024 г. в 21,30 ч в квартал „Запад“ на гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Шкода Фабия“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 59-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че той е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,52 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

На 19.05.2024 г. в 13,30 ч на път I-4(София-Варна), км 233+900 в община Търговище е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“ с варненска регистрация, собственост и управляван в посока на движение гр. Варна-гр. София от 41-годишен правоспособен водач от с. Осенец, община Разград.

В хода на проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че той е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,89 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани в РУ-Търговище

По случаите са започнати бързи полицейски производства

На 17.05.2024 г. около 7,30 ч в кв. „Запад“ на гр. Търговище при извършена полицейска проверка на 25-годишен мъж от същия град е установено, че той държи с цел разпространение полиетиленов плик с намираща се в него суха зелена тревиста маса с тегло 225 грама, която след направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

Веществото е иззето по надлежния ред.

Мъжът е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 18.05.2024 г. около 14,30 ч в квартал „Запад“ на гр. Търговище е извършена полицейска проверка на 32-годишен мъж от същия град. В хода й е установено, че той държи у себе си зелена тревиста маса с тегло 6,46 грама, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

Веществото е иззето по надлежния ред.

Мъжът е задържан в РУ-Търговище.

Същият е известен на полицията с предишни противоправни деяния, свързани с наркотични вещества, осъждан.

На 19.05.2024 г. около 13,20 ч на ул. „Гладстон“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на 37-годишен мъж от  същия град. В хода й е установено, че той държи у себе си зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабиноид.

Мъжът е задържан с полицейска мярка в РУ-Търговище.

Същият е известен на полицията с предишни  деяния, свързани с наркотични вещества.

По случаите са започнати бързи полицейски производства

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име