На 12.04.2024 г. около 16,30 ч пред жилищен блок в жк „Запад“ на гр. Търговище е извършена полицейска проверка на 25-годишен мъж от същия град. В хода й е установено, че той държи у себе си пластелинообразно вещество с тегло 4,32 грама, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество хашиш. Веществото е иззето по надлежния ред.

  На 15.04.2024 г. около 01,40 ч на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на 29-годишен мъж от с. Славяново, община Попово. В хода на проверката е установено, че той държи у себе си суха тревиста маса с тегло 10,27 грама, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред.

Двамата мъже са задържани в РУ-Търговище.

По случаите са започнати съответно бързо полицейско производство и досъдебно производство.

На 13.04.2024 г. в 12,41 ч на ул. „Хан Кубрат“ в Търговище е извършена полицейска проверка на мотопед „Хонда Такт“ с търговищка регистрация – собственост на 45-годишен мъж от същия град и управляван в посока към ул. „Г. Бенковски“ от негов 46-годишен негов съгражданин – правоспособен водач.

В хода на проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал мотопеда с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,27 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Той е задържан в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име