Районна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство за серия кражба, извършени от частни домове в града. 24-годишният Н.А. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 194 от НК.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Освен това мъжът е обвинен и за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 – държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

В периода от 1 до 5 февруари 2023 година, младият мъж противозаконно проникнал в общо осем апартамента, намиращи се на различни адреси в град Търговище. Той извършил кражби от тях, като основната му цел били дребни леснопреносими електронни устройства и пари.

В дома на Н.А. са намерени част от вещите, обект на посегателствата, както и 14 грама марихуана.

При претърсването са намерени също боеприпаси за огнестрелно оръжие, за които към момента няма данни Н.А. да е имал разрешително.

24-годишният обвиняем не е известен на органите на реда и до този момент не е осъждан. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.

Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име