Приключи изпълнението на шестте проекта, финансирани от Общинския фонд „Местни инициативи“ в Търговище през 2023 г. Те са свързани с подобряване на облика на градската среда. Дейностите са реализирани от читалища, сдружения на собственици и неформални граждански обединения в града и населените места в общината.

В квартал Въбел бяха закупени нова паркова чешма, пейки и бетонни кашпи, които са поставени в пространството пред читалището.

В село Алваново е извършен ремонт на стълбите, водещи до Паметника на загиналите във войните за национално обединение, който се намира в центъра на населеното място.

С обновена детска площадка е село Макариополско. Там са поставени нови съоръжения – люлка, пързалка, стена за катерене, тенис маса и маса за шах.

В Буховци е  извършен ремонт на плочките пред входа на читалището и е поставена козирка на входа.

Също ремонт на пространството пред читалището е извършен в Лиляк. Там са ремонтирани стълбите пред културната институция и са обособени цветни лехи.

Живущите на ул. „Преслав“ № 21 пък облагородиха пространството пред блока. Реновирани са прилежащите алеи, има и ново озеленяване.

Одобрените кандидати разполагаха с два месеца и с до 3000 лв. за изпълнение и отчитане на заложените дейности. Някои от участниците вложиха и собствени средства и труд при реализацията на инициативите.

Общият размер на фонда през 2023 г. е 18 000 лв. От тях 10 000 лв. са осигурени от общинския бюджет, а 8000 лв. – от Сдружение „Платформа АГОРА“.

Припомняме, че създаването на фонда и оказването на подкрепа за граждански инициативи е сред приоритетите на кмета д-р Дарин Димитров в управленската му програма за мандат 2019-2023 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име