Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на А.М. (46-годишен) за това, че на 14.06.2024 г. в близост до местността „Драката“ при управление на МПС е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 71-годишен мъж от гр. Търговище.

Деянието съставлява престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“ от НК, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.

Съдът, като взе предвид, че А. М. не е спрял веднага след извършване на деянието, което навежда към склонност за укриване, както и двойното гражданство на извършителя (преимуществено живее и работи в Република Турция), но отчитайки добрите характеристични данни – чисто съдебно минало, семейно положение и трудова заетост, постанови мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на 46-годишния мъж.

Бяха му разяснени подробно задълженията, които има при изпълнението на тази мярка, като съдът уточни, че „Задържане под стража“ е равносилна мярка на „Домашен арест“ и за нарушаването й ще бъде взета по-тежката за процесуална принуда.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и/или протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име