Областният управител на област Търговище Гергана Цонева бе сред официалните гости на първото издание на Празничен събор на етносите и багрите в село Ловец, информират от Областната администрация. Гости на събора бяха също кметът на Търговище-д-р Д. Димитров, председателят на Общинския съвет Е. Якубова и секретарят на Община Търговище Хр. Халачева.

Кметът на селото г-жа Бейе Авджъ разказа, че възраждат празника на Ловец след 50 годишно прекъсване.

Организаторите бяха подготвили кулинарна изложба с българска и турска кухня, изложба, детски кът, богата и разнообразна музикална програма, борби, както и конкурс за Мис и Мистър Ловец.

Кметът на Ловец г-жа Авджъ сподели с областния управител на Търговище Гергана Цонева, че в селото християни и мюсюлмани живеят в мир и разбирателство.
„Ние сме заедно и в делниците и в празниците, затова искахме този събор да покаже на всички гости нашето гостоприемство и разбирателство между етносите“, разказа още г-жа Авджъ.

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева пожела на жителите и гостите на Ловец да превърнат този празник в традиция, да го развиват с всяка година, но винаги задружни, единни и обединени от традициите, корените и родния край.

„Само силният корен дава криле на децата ни да вървят напред. Бъдете здрави, щастливи и благословени“, каза областният управител в своето приветствие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име