Със заповед на областния управител на област Търговище Гергана Цонева бе насрочена първата общинска сесия на новия Общински съвет в Община Антоново.
Днес, по време на тържествено заседание, положиха клетва новоизбраният кмет на Антоново Хайредин Мехмедов и 13-те общински съветници.

„Нека всички работите заедно за добруването на Община Антоново. Сигурна съм, че всеки един от Вас е поел този ангажимент, независимо от коя политическа сила е бил издигнат. Пожелавам Ви да бъдете мъдри, добронамерени, разумни, свободни във вземането на решенията и с единство, в интерес на жителите на Антоново, да вървите напред. Успешен мандат!“, заяви по време на официалната общинска сесия областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

В началото на сесията председателят на ОИК – Антоново Стела Маринова обобщи резултатите от местния вот в Антоново. За новоизбрания кмет – Хайредин Мехмедов са отчетени 1785 действителни гласа, 57.12% от общо действителните гласове.
„В община Антоново е имало проблеми, има проблеми и ще има такива, но с моя екип правим всичко възможно да ги разрешаваме и да помагаме на хората“, каза Хайредин Мехмедов при встъпването си за трети кметски мандат и благодари на всички жители на Антоново, гласували на местните избори.

По време на заседанието новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва.
„Общинският съвет взима важни решения за развитието на общината и благополучието на жителите, утвърждава правилници и наредби. Всички Вие спечелихте доверието на избирателите, но доверие лесно се губи, затова трябва да сте единни и да вървите заедно напред и нагоре, работейки за жителите на Антоново“, заяви председателят на ОИК – Антоново Стела Маринова и пожела попътен вятър на местния парламент.

В него влизат седем представители на ДПС /Юсуф Исмаилов, Бехчет Салимов, Айтен Мехмедова, Ахмед Ахмедов, Сашка Стефанова,Тургай Мурадалиев, Юсуф Юсуфов/, двама на ГЕРБ /Васил Богословов, Боян Харалампиев/, трима на СДС-НДПС /Орхан Мехмедалиев, Енвер Яхов, Бейзат Исуфов/ и един на БСП /Диян Рафаилов/.
За председател на Общински съвет Антоново бе избран Юсуф Исмаилов.

„Вярвам, че ще оправдаем доверието на избирателите да направим Антоново желано място за живеене“, заяви новоизбраният председател.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име