На 8 май в Търговище се открива 244-ия Традиционен пролетен панаир. Проявите започват в 9.30 ч. с ритуал за издигане на знамената на централния площад „Свобода“.

В 9.45 ч. от площада тръгва дефиле към изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“. Дефилето ще бъде предвождано от Духов оркестър „Васил Абрашев“ и Мажоретен състав „Търговище“. Маршрутът е по улиците „П. Р. Славейков“, „Капитан Данаджиев“ и „Мургаш“.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров официално ще открие Изложението в 10.00 ч., пред галерията.

Кулинарното състезание „Да се хванем за зелено“ започва в 13.00 ч. в Алеята на занаятите. 10 отбора ще се надпреварват в приготвянето на най-вкусната гозба от зеленолистни зеленчуци. Успоредно с участниците ще готви и шеф Иван Звездев.

В края на състезанието всички гости ще могат да вкусят и от неговата гозба. Шеф Звездев ще бъде и председател на журито. В състава му са още шеф Йонко Дяков, който е родом от Търговище, както и  Божанка Дамянова, преподавател в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „Алеко Константинов“.

В 17.00 ч. на малката сцена в парка „Борово око“ започва инициативата на любителски фолклорни клубове „Хорáта на търговищкия край“.

Вечерният концерт започва в 19.30 ч., на сцената в парка „Борово око“ и е с участието на Илия Луков. В 21.00 ч. пък „Дивинатас“ ще представят огненото си шоу.

Програмата за всеки от дните на панаира е публикувана в сайта на Община Търговище и фейсбук страницата „Традиционен пролетен панаир Търговище“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име