В продължение на четири  дни във Двореца на културата и спорта във Варна  се проведе Държавното Лично Отборно Първенство по спортна гимнастика за Купите на Република България за 2023г.  Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК и СУ „Н.Симов“, участваха с отбори в три  възрастови групи, като при най-малките участва с два отбора.

От дванадесет участващи отбора при децата, първият отбор на клуба в състав Бурак Неджатинав, Стелиян Ненчев, Матей Стойнев, Райън Исмаил, Александър Митов и Георги Александров заслужено грабнаха купата на България за трето място! От 80 участващи гимнастика, Бурак е 10-ти, Стелиян-12-ти,  Матей-17-ти, Райън-25-ти, Алекс-30, а Георги 35!

Вторият отбор, съставен от 5-7 годишни деца в състав Никола Александров, Окан Мустафов, Симеон Ковачев, Димитър Димов, Велизар Борисов, Йоан Димов и Арас Зюлкюфов се класираха на девето място отборно!

При момчетата младша възраст  безапелационно  купата на България в индивидуалното класиране грабна Онур Хикмет! В борба за първото място отборно с Левски, Торнадо отстъпи  и зае второ място в България в състав Онур Хикмет, Алпер Ъшък, Ивайло Иванов, Виктор Господинов, Аршън Арънч Караслан и Берк Мехмед!

В индивидуалното класиране Онур е шампион на кон с гривни, халки и висилка, трети на успоредка,  четвърти на земя и пети на прескок! Алпер е седми в многобоя, и в призовата осмица на земя, кон с гривни и висилка, а Ивайло е четвърти на халки!

Във възрастта момчета старша Даниел Господинов, Волкан Кемал, Борислав Иванов и Николай Лалов се класираха на четвърто място отборно, а Даниел Господинов е седми на земна гимнастика! Димитър Лалов участва индивидуално при юношите младша и е след отлична игра е шести на прескок, осми на кон с гривни и 14-ти в многобоя!

Всички момчета на КСГ“Торнадо“ се справиха отлично на състезанието за радост на треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Йордан Савов и Снежана Стоянова.

Ръководството на клуба  изказва специални благодарности за точното и обективно съдийство на Николай Димитров и Димитър Димитров.

Подготовката на гимнастиците от Торнадо усилено продължава  за най-важното състезание за годината – Финалите на Държавното първенство в зала „Арена Армеец“ в гр. София.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име