На 69-годишна възраст е починал бившият президент на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Стефан Капралов, съобщиха от организацията.

Стефан Капралов има богат опит и като треньор, преди да започне административна работа във футбола. Бил е председател на Спортно-техническата комисия, както и изпълнителен директор на БФС.

Син е на Тодор Капралов – легенда на футбола в Търговище, състезател на Светкавица а по късно е един от известните защитници на Славия от средата на 20-и век.

Стефан Капралов започва като футболист в Академик (София) и Славия. Бил е треньор в школите на Академик и Славия, както и старши треньор на Академик (София),  Академик (Свищов) и Локомотив (Видин).

Като треньор на Светкавица води отбора в „Б“ група през сезовн 1992-93 и 1993-94, след което напуска. Връща се отново през сезон 1995-96, когато отбора е във третия ешалон на българския футбол. През следващия сезон 1996-97и  връща отбора в „Б“ група,, като продължава да го води 7 кръга в сезон 1997-98, когато окончателно напуска.

Работил е и в Ту нисВ последните години Стефан Капралов се занимаваше с преподавателска дейност и Професионалната футболна лига , стигайки до ръководни постове във всички нива на футбола в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име