Специализираната полицейска операция е проведена в днешния ден на територията на ОДМВР-Търговище и ОДМВР-Варна. Действията на криминалистите са осъществени под координацията на ГД „Национална полиция“.

В резултат на предприети от криминалисти на ОДМВР-Търговище издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че за времето от 7 до 11 ч на 19.04.2024 г. в апартамент на улица в гр. Търговище е било проникнато чрез отключване на входна врата с помощта на техническо средство, и от жилището е била извършена кражба на значителна сума в българска и турска валута и на златна гривна – собственост на 45-годишен мъж.

Вследствие на бързите координирани полицейски действия  извършителите на деянието – двама мъже от Варна, съответно на 56 и на 49 години, са били засечени днес минути преди 12 часа на АМ „Хемус“ –  на входа на морската столица.

При последвало претърсване на автомобила, с който те са се придвижвали, както и при извършения обиск, полицейските служители са иззели голяма сума в българска и турска валута, златни накити, множество заготовки и шперцове за отключване на ямков патрон с фолио и други секретни брави.

Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Търговище. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име