Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услугите.

Основните промени касаят актуализация на цените и въвеждането на нови услуги, предлагани от Общинските предприятия БКС, „Обреди“ и „Социални и охранителни дейности“, както и от Духовия оркестър. Нови такси се предвиждат и за част от услугите на Регионалния исторически музей, както и за посещение на творческите и спортни школи в Центъра за подкрепа за личностно развитие.

По-високи такси се предлагат за ползване на стадион „Димитър Бурков“. За провеждане на тренировъчна дейност в рамките на час ще се заплащат по 260 лв., вместо 200 лв., както досега. При ползването и на помощни помещения, като съблекални, баня и сауна, цената е 350 лв. на час. При провеждане на официална футболна среща ще се заплащат 500 лв. на час.

Таксата за паркиране на леки автомобили на платените открити общински паркинги ще е 2 лв. за час, вместо 1 лв. Нови такси се предлагат и за паркиране на автобуси и товарни автомобили. Цените са определени в зависимост от тонажа на превозните средства и броя места в автобусите.

БКС предлага нови такси за извозването на отпадъци с различни по вид контейнери. Сред най-масовите услуги е тази за транспортиране на 4-кубиковите контейнери за строителни отпадъци. Цената вече ще е 7 лв. на километър, вместо 5,60 лв., както е в момента.

Общинското предприятие „Обреди“ предлага въвеждане на нови траурни услуги, както и повишение в цените на част от вече съществуващите.

Нови такси се предвиждат и за изнасянето на концерти с различна продължителност, участие в дефилета и ритуали на Духов оркестър „Васил Абрашев“. Концерт с продължителност до 30 минути ще бъде с цена от 600 лв., вместо 400 лв. Командировъчните и транспорта на оркестъра до локацията на участието ще се поемат от възложителя.

Предложения по проекта за изменение на Наредбата могат да се подават в срок до 17 януари, на e-mail: obshtina@targovishte.bg, както и в Центъра за административно обслужване на Общината.

Проектът е публикуван в сайта на местната администрация: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative.acts.projects/PNIDNOAM18122023

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име