Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен мъж от село Горско Абланово, община Опака, опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив.

И.И. ще отговаря за престъпление по чл.116, ал.1, т.12, предл.1, във връзка с чл.115, във връзка с чл.18, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1, б. „а“ и „б“ от НК, извършено на 28 октомври 2022 година в търговищкото село, за което може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В края на месец октомври 2022 година, обвиняемият помагал на свой приятел за варенето на ракия в дестилерия в с. Горско Абланово. Там двамата мъже се почерпили с алкохол, а след като приключили се насочили към местно заведение.

Там отново употребили алкохол. Скоро след това И.И. останал сам. Той бил във видимо нетрезво състояние и в лошо настроение, търсел конфронтация и насочил агресията си към други посетители в заведението.

Въпреки че те не отговаряли на заядливия му тон и обидите, мъжът не спирал и дори ставал още по-агресивен.

След 20:00 часа, обвиняемият останал в кафе-аперитива в присъствието на неговия съдържател, съпругата му и още един мъж – пострадалият. Между него и И.И. възникнала разпра, провокирана от кутия с цигари.

Ситуацията бързо ескалирала и се стигнало до лек удар от страна на пострадалия в областта на главата на обвиняемия, избивайки цигарата от устата му. Последвала реакция на 41-годишния мъж, който извадил нож и бързо нанесъл четири удара в тялото на своя опонент.

Един от ударите порязал дясната мишница на мъжа, а два проникнали в коремната му кухина, причинявайки на мъжа разстройство на здравето временно опасно за живота.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име