Станислав Трифонов- Насимо

Нека променим средата, в която нашите деца израстват, това е целта на Fine Graff Art – фондация основана от нашият съгражданин Станислав Трифонов- Насимо през 2024 г., която има за главна цел да подпомогне разпространяването и развитието на изкуството в България, като го изкара от рамките на познатите пространства като галерии и музеи и го поставя в обществената среда и най-вече в училищата сред подрастващите.

Целта се състои в това да ангажира различни автори в изрисуването на външни фасади и вътрешни пространства, като по този начин облагороди училищната обстановката и даде шанс на децата от ранна детска възраст да култивират любов и уважение към изкуството като средство за развиване на по-фини качества и стремежи у тях.. Един от първите проекти на Фондацията е ПТГ „Цар Симеон Велики“-Търговище.

„Нашата мисия е да превърнем изкуството в значима част от ежедневието на по-голямата част от нашето общество, като го извадим от галериите и музеите и го разпространим чрез стенописи до местата, където растат бъдещите поколения – училища, детски градини и всяка една институция, която възпитава децата ни.

Ние сме напълно убедени в силата на изкуството да извисява съзнанието, да култивира вкуса и да вдъхновява осъществяването на големи мечти за по-светло бъдеще.

Вярваме във фразата на Достоевски „Красотата ще спаси света“ и в допълнението на Рей Бредбъри, че красотата, която ще спаси света, е по лицето на току що родилата майка, на уличното изкуство и на картината, която променя мирогледа ни.

Освен изрисуването на екстериорните фасади и вътрешни стени на училищата организираме работилници и отворени лекции в които предаваме наученото от нас на по-малките и на техните родители. По този начин и ангажирайки децата с творчески наклонности и в самото изработване на стенописа, помагаме на талантите в сферата на изобразителното изкуство да поддържат огъня си и да развият потенциала си.“ Това е мисията на всички участници във Фондацията изразена в сайта им.

Може да се включиш в осъществяването на каузата като закупиш принт или само дариш сума.

За целта използвайте линка: Finegraffart – ПТГ „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ“, ТЪРГОВИЩЕ, TARGOVISHTE

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име