За поредна година във Второ СУ „Професор Никола Маринов“ се проведе „Седмица на бащата“, посветена на всички значими мъже в живота на нашите деца. Ролята на училището, неговата задача е да работи съвместно с родителите за осъществяване на основните цели – изграждане на щастливи и пълноценни личности

Вече стана традиция г-жа Цветелина Бонева, през втората седмица на месец ноември да отбелязва „Седмицата на бащата“. Тази година тя избра мотото на седмицата да е: „Игрите и играчките на моят татко“ .

Учениците от 3-а клас научиха, че още в далечното минало малчуганите са се забавлявали с познатите и любими и днес игри като гоненица, криеница, ръбче и дама. Интерес у учениците предизвика историята на първите топки, направени от парцали и прашките от дърво, които татковците сами са правили.

Кулминацията настъпи с демонстриране на част от игрите и изработката на елементи за тях.

В “Седмицата на бащата” третокласниците дадоха израз на своята благодарност към всички значими мъже, които са важна опора за тях. Децата изработиха картички и написаха в тях вълнуващи послания.

Чрез инициативата учениците показаха, че и най-силните хора в живота им също имат нужда от подкрепа и най-много ще ги зарадваме, ако им казваме колко много им благодарим за това, че са толкова отговорни, грижовни и всеотдайни!

2su-tg.com

Кристина Петрова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име