На 9.02.2024 г. около 21,35 ч на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация – собственост на жена от с. Априлово, община Попово, и управляван от 46-годишен неправоспособен водач от гр. Габрово. В хода на проверката е установено, че същият управлява автомобила, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като за същото по вид нарушение е наказван по административен ред в едногодишен срок с влязло в сила на 16.03.2023 г. наказателно постановление.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 10.02.2024 г около 16,24 ч в с. Беломорци, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Смарт“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 62-годишен водач от същото село. В хода й е установено, че автомобилът е със служебно прекратена от 5.09.2023 г. служебна регистрация заради несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На същия ден в 17,20 ч на ул. „Г. Сарджев“ в с. Търновца, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо Експерт“, собственост и управляван от 74-годишен правоспособен водач от същото село. По време на проверката е установено, че автомобилът е с прекратена от 28.09.2022 г. регистрация по реда на чл. 143, ал. 6 от Закона за движение по пътищата – въз основа на писмено заявление от собственика, че моторното превозно средство е прието за разкомплектоване,  и след предоставяне от същия на табелите с регистрационните номера.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име