На 7.02.2023 г. около 13,19 ч е настъпил пътен инцидент на път I-4/София-Варна/, км 238+450 в община Търговище/ в близост до с.  Алваново в посока Варна-София/.

22-годишна жена от гр. Шумен – правоспособен водач, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация в посока гр. Варна-гр. София, при движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, е навлязла в лентата за насрещно движение.

Там управляваният от нея автомобил се е блъснал последователно в две МПС – във влекач „МАН“ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 64-годишен водач от гр. Шумен, и в лек автомобил „Хюндай Туксон“ с шуменска регистрация, управляван от 70-годишен правоспособен водач от гр. Шумен.

В резултат на пътно-транспортното произшествие са настъпили значителни материални щети и по трите МПС-участници в него. Няма пострадали хора.

При  извършена проверка на водача на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ е установено, че 22-годишната жена е управлявала моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 2,21 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Същата е отказала кръвна проба за химическо изследване. Впоследствие е установено още, че тя държи у себе си 0,5 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

22-годишната жена е задържана в РУ-Търговище за срок до 24 ч .

По случая е образувано досъдебно производство и две бързи производства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име