От ОДМВР-Търговище информират водачите на ППС(пътни превозни средства) и всички граждани на гр. Търговище, че във връзка със създадената организация за  разпределянето на изборните книжа по секционни избирателни комисии и последващото предаване на протоколите от гласуването и другите изборни книжа в общинската избирателна комисия, с цел подобряване средата за сигурност и безопасността на движение на граждани и ППС, е необходимо да бъде въведена временна организация на пътното движение в гр. Търговище.

Забраната за движение обхваща: на 28 октомври 2023 г., събота – времето от 10 до 18 ч, и на 29 октомври, неделя –  времето от 18 ч до окончателното предаване на протоколите с резултатите от гласуването и другите изборни книжа. Става дума за следните участъци в гр. Търговище:

 

  • по ул. „Христо Ботев“ – в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“

 

  • по ул. „Иван Вазов“ – в участъка между кръстовището с улиците “Васил Левски“ и кръстовището с ул.“Христо Ботев“

 

  • по ул. „Св. св. Кирил и Методий“ – в участъка между кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ и кръстовището с ул. „Хр. Ботев“

 

  • по ул. „Св. св. Климент Охридски“ – в участъка между кръстовището с ул. „Сава Геренов“ и кръстовището с ул. „Христо Ботев“.

 

Временната забрана за движение в горепосочените участъци не се отнася до ППС със специален режим на движение и за ППС, превозващи членове на СИК, снабдени с пропуски.

 

         От ръководството на областната дирекция се обръщат към водачите на МПС с апел да спазват стриктно временно  наложените ограничения за движение, и разчитат на тяхната отговорност и разбиране относно временно причиненото им        неудобство.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име