В първия ден на новата седмица валежите от дъжд ще продължат. До обед дъжд ще вали над по-голямата част от страната. В планинските и североизточните райони ще са от сняг, ще се образува тънка снежна покривка. Вятърът е умерен, в Дунавската равнина и Източна България, временно силен от запад-северозапад и с него в районите със снеговалеж ще се създават условия за виелици.

Минималните температури между минус 3° и 2°. До около обяд валежите почти навсякъде ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 2° и 7°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до около обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата – временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен, временно силен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в южните райони след обяд – 4 бала.

Във вторник ще е почти без валежи, но в по-голямата част от страната ще има ниска облачност, в низините ще е мъгливо. Минималните температури ще са под нулата, до минус 4° – минус 5°, дневните ще останат без съществена промяна. Вятърът ще се смени с югоизточен, в Източна България – умерен.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 1000 метра – от сняг. През втория ден, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, температурите ще се понижат и границата дъжд-сняг ще е по-ниско.

В петък валежите бързо ще спрат, след обяд и облачността ще се разкъсва, временно и ще намалее, а вятърът постепенно ще отслабне. В събота облачността отново ще се увеличи и вплътни, повишава се и вероятността за валежи, предимно от дъжд. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите слабо ще се повишат.

В неделя валежите ще продължат, има и повишена вероятност за значителни количества. Вятърът ще е от изток-североизток, предимно умерен. Температурите ще се понижават и в Северозападна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

shumenonline.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име