е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ситроен Берлинго“с търговищка регистрация, управляван от 32-годишен правоспособен водач от с. Беломорци, община Омуртаг.

В хода й по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,34 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг.

На 30.07.2023 г. около 01,51 ч на път II-51(Котел-Омуртаг) до бензиностанция на изхода на гр. Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес ГЛЦ 200Д“, собственост и управляван от 38-годишен правоспособен водач от същия град.

При проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“,  е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,23 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг.

При извършена около 04,51 ч  на път II-48( Котел-Омуртаг) в близост до гр. Омуртаг полицейска проверка на лек автомобил „БМВ Х6“ със софийска регистрация, управляван от 21-годишен водач от гр. София, е установено по надлежния ред(с техническо средство алкотест „Дрегер“), че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,35 промила.

Водачът е задържан в РУ-Омуртаг .

На 29.07.2023 г. около 21,15 ч на ул. „Антон Страшимиров“ в с. Светлен, община Попово. е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Пежо Партнер“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 54-годишен правоспособен водач от гр. Попово.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,59 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

По случаите са започнати 4 бързи полицейски производства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име