„63 населени места от областта са без електрозахранване, а 44 – без водоподаване. Взети са необходимите мерки по отстраняване на проблемите и щетите вследствие на обилния снеговалеж и навяванията. Всички институции оказват съдействие за по-бързото нормализиране на обстановката, работят в синхрон и при пълна мобилизация за превенция и отстраняване на авариите и защита на хората“, заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

Към момента в област Търговище няма затворени пътни участъци, въведено е ограничение за тежкотоварни автомобили.

За Община Омуртаг е обявено бедствено положение в рамките на 48 часа, а в останалите 4 общини на територията на област Търговище постепенно обстановката започва да се нормализира.

„Възстановено е електрозахранването в помпена станция Преслав и водоснабдяването на основния водопровод за Търговище, очаква се към 17:00 ч.  водата да достигне до крайните потребители в град Търговище“, каза още областният управител на област Търговище Гергана Цонева и допълни, че през изминалото денонощие в Областна администрация – Търговище са постъпили сигнали за закъсали автомобили,  които своевременно са изтеглени.

Отстраняват се от платната падналите и счупените клони, вследствие на мокрия сняг, за да не пречат на движението и снегопочистващата техника.

Ще бъдат изпратени указания до собствениците на язовири, относно следене на водните нива и облекчителните съоръжения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име