Стои си Пешо в къщи, пие бира и гледа телевизия. Бирата – по навик, телевизия- от немай- къде. В Парламента ври и кипи, а от цялата тая говорилня, Пеша разбра че новото правителство ще е ротационно. Ще се изреждат, един вид. Ще ни карат на файтон. То, от една страна като погледнеш, няма лошо.

Може и на Пешо да му дойде реда да стане за месец-два министър, ама той е човек с богат житейски опит и в цялата тая работа нещо не му харесва. Първия му брак беше ротационен. Това той го разбра, като се прибра ден по рано от командировка, а в тях ротацията кипеше с пълна сила.

Тия тука в Парламента поне го направиха официално. Двете деца се оказаха и те резултат от ротационния принцип. С втората жена нещата се развиха малко по-различно. Изборът бе манипулиран от майка и а първата и работа, след като влезе в къщи бе да отхвърли всякакви идеи за мандатност и наложи диктатура. За ротация и дума не можеше да става освен в домашните задължения.

Една седмица ще готви тя, една седмица Пешо. Този модел набързо рухна, защото една седмица ядяха само сандвичи а следващата седмица я караха на бира. Как ще стане тая работа с правителството, Пешо също не можа да си го обясни, освен с простия български модел- девет месеца крадът  едните, следващите девет – другите. То колко ли може да открадне човек за девет месеца ама..

Ще приложат старата схема- петилетката за две години и тогава, жална ни майка. Ротационно би се съгласил единствено за промените в съдебната система. Една година да в затвора лежат едните, след тях да дойдат другите, ама това я стане, я не. Майната им, напопържа Пешо!

Като толкова държат на ротацията, защо не го приложат това и в заплащането. Една година Пешо да взима тяхната заплата, една година- те неговата. Хем такива като него ще живнат малко, поне за година време, хем и те ще разберат за какво сме ги пратили там и какво трябва да правят.

Да ама за подобна ротация никой не говори. То се е видяло, че няма управия ама.. и Пешо отвори хладилника за следващата бира но…И тука ротацията бе влязла в действие. Бирата я няма а синът му набързо се изниза навън, че имал работа. Абе, що ли не ви…кипна Пешо.

Първо демокрация, после приватизация, фрустрация, инфлация, стагнация, масова дефикация, сега ротация и накрая…кремация!

Ама като си се родил в неправилно време и на неправилното място, ще търпиш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име