Нова транспортна схема предвижда нови и по-кратки маршрути на обществения транспорт по линиите Търговище-Стража и Търговище-Лиляк от януари 2024 г. Схемата ще бъде внесена за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет на 29 юни.

Промяната е необходима, за да се изпълнят националните нормативни изисквания. Според тях междуселищните линии следва да се движат по маршрут, избягващ в максимална степен централни и натоварени улици и булеварди.

Предвижда се маршрутът по линията Търговище-Стража да се съкрати от 12 км на 10 км. Превозните средства вече няма да преминават през ул. „Трети март“ и булевардите „Трайко Китанчев“ и „Сюрен“. Те ще тръгват от Автогарата в Търговище и ще преминават по: ул. „Васил Левски“ – ул. „Кюстенджа“ – ул. „Паисий“ – ул. „Цар Освободител“ – КАТ – село Разбойна – село Стража.

Линията Търговище-Лиляк се съкращава с 2,5 км и от догодина няма да преминава през улиците „Кюстенджа“, „Паисий“ и бул. „Митр. Андрей“. Тя ще се движи по следния маршрут: Автогара-Търговище – ул. „Васил Левски“ – ул. „Гладстон“ – ул. „Хаджи Димитър“ – ул. „Братя Миладинови“ – ул. „Ал. Стамболийски“ – село Лиляк.

Новата схема е съгласувана от Комисията по транспорт и безопасност на движението. Неин председател е зам.-кметът инж. Митко Панайотов, а в състава й са още представители на Пътна полиция, Областното пътно управление, Областния отдел „Автомобилна администрация“ и експерти от Общината. На заседанието за одобряване на схемата са присъствали и кметовете на селата Стража и Разбойна.

Докладната до Общинския съвет ще бъде публикувана в сайта targovishte.bg,  раздел „Общински съвет – Заседания на Общински съвет“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име