Със заповед от 2 май 2024 г. на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов четирима служители на РСПБЗН-Антоново са наградени с „Писмена похвала“  за проявена инициативност и съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача.

„В резултат на професионализма, всеотдайността  и създадената от тях добра организация не е допуснато разпространение на пожар, на сигнал за който са реагирали“ – четем в заповедта. Отличените са: мл. експерт Ангел Бонев, командир на екип;  мл. експерт Светослав Кабакчиев – командир на екип; мл. инспектор Александър Александров – водач на специален автомобил; и мл. инспектор Петър Господинов – водач на специален автомобил.

Двамата командири на екипи са с дългогодишен стаж като огнеборци – Ангел Бонев работи в пожарната вече 21 години, а колегата му Светослав Кабакчиев – 20. Петър Господинов е 8–годишен стаж, а Александър Александров е вече четвърта година в редиците на хората в униформи, които не се боят от огъня и при нужда смело влизат в пламъците и дима, за да ни помогнат.


На 29.03.2024 г. около 10 ч  е възникнал пожар в тавана на стопанска постройка в квартал „Еревиш“ на гр. Антоново. Огънят е унищожил около 80 кв м покривна конструкция, няколко мотоциклети, скутери и велосипеди, компресор за гуми. На сигнала за инцидента веднага са реагирали два екипа на РСПБЗН-Антоново с два противопожарни автомобила.

Своевременната им професионална намеса е предотвратила огънят да обхване и намиращи се в близост до постройката три сгради. Вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение в ел. инсталацията. 78-годишен мъж, живеещ в имота, е получил изгаряния по ръцете и главата при опита си да евакуира имущество и куче от горящото помещение.

Той своевременно е бил транспортиран в МБАЛ-Търговище и бил настанен там за лечение без опасност за живота му. Понастоящем той отново е у дома си.

Впоследствие семейството, в чийто имот е възникнал инцидента – Марийка и Михаил Григорови от гр. Антоново, е изпратило  благодарствено писмо до директора на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов и до директора на ГДПБЗН-МВР главен комисар Александър Джартов. В него те пишат:

„За тях – четиримата спасители-огнеборци, денят 29.03.2024 г., когато възникна инцидентът в постройка от имота ни, вероятно е бил поредният им напрегнат ден. А за нас – спасеното семейство, както и за нашите близки,  той ще остане денят, който няма да забравим; денят, в който тези момчета влязоха в къщата ни, за да ни помогнат.

Това са уникални професионалисти – овладени, спокойни, бързи, смели, учтиви и отзивчиви. Пожелаваме ви след всяко дежурство да се прибирате живи и здрави, момчета! Благодарим ви и това е най-малкото, което можем да ви кажем“.

 

 

 

 

 

 

На снимката отляво надясно: Ангел Бонев, Петър Господинов, Александър Александров, Светослав Кабакчиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име