Голям кеф е да си стоиш в кафенето, а вън да вали топъл летен дъжд. Барабанят тежки дъждовни капки по стъклата, на мен ми е хубаво и леко на душата. Да ме пита човек защо? Ето на, повишиха пак цената на тока. Че те ако не я бяха вдигнали, щеше да ми е криво, понеже съм свикнал вече.

Чета във вестника, че съдебната система и МВР пак се скарали. Някой може да попита: “Тебе пък, какво ти влиза в работата?”. В работата – нищо, ама ми влиза. От баба си знам, че когато се карат котките, мишките празнуват. Мишин ден му казват.

След близо седем години най-после продадоха БТК. Чудя се дали да се радвам? От Министерския съвет (МС) казаха, че било за хубаво, но не казаха за кого. Ще разберем като започнат съдебни дела. Като си гледам последната сметка за телефон, не ще да е за мен.

Министър Лучано получил за рождения си ден “Ягуар”. Подарил му го Иван Славков, ей така, защото били приятели. Бе, то хубаво, приятелството е голяма работа, ама що имам чувството, че си станаха много близки, откакто Лучано стана министър. Не съм чувал по-рано Батето да е ходил редовно в сладкарниците му. Пък и торта с уиски не се върже някак си. Ама, имал на сърце и на джоб най-вече, подарил му. Каква ли му е заплатата на Батето? Вярно, заработва на три места: като Председател на БФС, БОК и член на МОК. То лошо няма човек да работи, ама защо за едни може, пък за други – не!

Ей на, охраната на президента на какво я направиха. И те заработват допълнително. Осем часа вардят президента, осем часа вардят други президенти. За президенти на фирми става дума, да не си мислите нещо друго. Сега ги награбиха, че не било регламентирано. А бе, аз винаги съм се съмнявал, че Първанката плаща тънко, само заради това е станало. Навик от отминали години ли е, що ли е, ама… И гадните вестникари веднага ги емнаха.

Че какво лошо има човек да работи на две места? Значи да си в три-четири директорски борда може, ама за друго – не може. Ами сега в Португалия те какво правят? Уж кореспондент на един вестник или телевизия за Европейското по футбол, ама праща материали и за други, включва се директно и индиректно. Това тяхното какво е? Gross yokel’s behaviour! (Груба селска проява), както биха се изразили в Европа.

Като споменах Португалия и ми се вгорчи кафето. Биха ни. Швеците, както им казва мировянският стратег. Колкото си искат, толкова ни биха. Вечерта се напих от мъка. Тъй де, като ще сме патриоти, трябва да бъдем съпричастни. Даже ме е яд, че като ни приеха в НАТО, не се напих от радост. Както и да е, ама като ни охладиха шведите, ме смъдна под лъжичката. Добре, че си спомних на какво ни учи господин Сакскобурготски.

Да гледаме положително на нещата. Ама то битият си е бит, откъдето и да погледнеш. Положителното е, че не ни биха някои не дотам развити страни като Нигерия, да речем, ами Швеция (Те, Нигерия по-слабо развити ли бяха от нас?). В някои западни вестници писали и добри думи за нас. В смисъл, че сме дашни. За друго положително не мога да се сетя.

Ще взема да звънна един телефон на Батето да предприеме необходими мерки, щото на всичко отгоре и съдията ни резна. Ама тъй ще е, като не знае на кого да подарява ягуари.

Като гледах мача, през главата ми минаха други мисли. А бе, дали ролята ни в Европейския съюз няма да бъде като на тоя мач? Да ни хвалят и да ни бият. То не, че не го заслужаваме, ама чак пък толкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име