Като заваля, че цяла неделя. Това му е хубаво на панаира, винаги вали. Засега май друго нещо по-оптимистично не може да кажем. Казват, че Гергьовденският дъжд бил на берекет. Значи трябва да очакваме покачване на цени на хранителни продукти. Пак за ядене почнахме да мислим, ама то гладният за какво друго да се сети? За това, че махнаха кмета Софиянски ли? Ами, махнали го, нашият нали си е на място? Искам да кажа, нали не са го махнали.

И другарят Станишев дойде да ни види. Без мотор, с него губел доверието на пенсионерите. Не го вземали на сериозно. Аз обаче си мисля, вместо скъпи мерцедеси, не е ли по-добре наши политици да се придвижват с мотори. Вярно, Станишев ще бъде с едно колело пред тях, ама ще се научат. Те за две-три години на толкова работи се научиха, че един мотор ли ще им се опре?

Как мислите, лесно ли е да се купува имот в идеален център на София с компенсаторни записи? Аз поне мисля, че е трудно, ама ‘де да знам. Не съм купувал. Пък те се научиха за има-няма година и кусур. Така, че бързо ще свикнат и с мотори. Пък и нали са държавни. Според мен най-бързо ще се научи царят. Той така и иначе заяви, че като се оттегли от политика ще се занимава със спорт. Харесала му базата в Белмекен. Все още не е показал нотариален документ за нея, ама ‘де да го знаеш.

Аз обаче се чудя с какъв ли спорт ще се захване. Бокс? Не бива. Толкова мераклии има, че не останаха хора за спаринг. Лека атлетика? Той и тъй ще си бяга къде Мадрид, може да се пробва в по-дълги дистанции. Най-добре ще е, ако се захване с футбол. Вратар. Парите добри и вместо по ъглите всички ще целят него по разбираеми причини. Даже и в националния отбор може да го вземат. Поне с Швеция и Дания няма да имаме проблеми на Европейско. Те уважават монархическите институции. Сега иде ли да вкараш гол на монарх, че нали като се върнат ще ги привика техният крал да им набива обръчи.

Като споменах националния отбор по футбол, че се сетих и за “Светкавица”. И тая година не влязохме в “А” група. Мисля че президентът на клуба, Петко Матеев, чака първо Търговище да влезе в “А” група и после “Светкавица”. От джоба си плаща човекът, как да не е прав? Чета оня ден по вестниците, че Кишишев иска да го върнат в националния.

А бе, момче, когато беше зор, избяга, сега се сети, че си българин. То поне да бе заявил, че мотивите са му несъгласие с ръководство или нещо друго. Да протестира един вид. Не вижда ли как го правят другите, ама… Младо, зелено, пък и в Англия му притъпили инстинктите. Е, не чак до там, за да постъпи като типичен българин и да избяга, понеже не го направили капитан на отбора. Ама няма страшно, той и Симеон навремето си отиде по същите причини, ама видяхте ли как се върна?

Вчера пък президентът поканил Кадафито. Тъй става тя, като си на зор. Метани ще му правим, ще го кущисваме ли, ще му се кундим ли, ама само той може да оправи работата. Ех, ‘де го сега Тато! Да реши нещата от раз. Прегръдки, целувки… Малко срамно, ама нали знаете: болният се гласи на легло, босият – в тръните. Пък ний сме асъл там в момента. Няма значение, дано да извади нашите хора, че инак лошо.

А добрата вест през седмицата е, че няма вести. Щото то всяка новина у нас се отнася все за прецакване. На електората, разбира се, вий да не си мислите нещо друго. Не, че не сме свикнали, ама баялдисахме.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име