На 11.06.2023 г. в 00,35 ч на път III-22, свързващ с. Крепча и гр. Опака, км 52+158, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген“ с великотърновска регистрация, управляван от 46-годишен правоспособен водач от гр. Опака.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,12 промила.

На 11.06.2023 г. в 18,45 ч на ул. „Ал. Стамболийски“ в с. Садина, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фиат Стило“ със софийска регистрация, собственост на мъж от гр. София и управляван от 28-годишен правоспособен водач от с. Садина.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,38 промила.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване.

Задържани са в РУ-Попово .

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

На 11.06.2023 г. на ул.“Въстаническа“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил“БМВ 520И“ с шуменска регистрация, собственост и управляван от 19-годишен правоспособен водач от същия град.

При извършения със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 2000” проверка по надлежния ред е установено, че той управлява моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество канабис-25.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име