Празничната седмица на гората за лесовъдите в Омуртаг започна с почистване с граждани на замърсени места от горски територии.  В проявата се включиха лесовъди и служители на стопанството, както и представители на община Омуртаг.

Повече от два часа бяха нужни, за да се разчистят всички натрупани отпадъци край чешмата в землище на село Веренци. От кметската администрация бяха осигурили багер и машина с ремарке, благодарение на които по-големите струпвания на боклуци бяха натоварени и изхвърлени директно на сметището.

Лесовъдите удовлетворени от свършената работа благодариха на присъстващите и си пожелаха по – малко проблеми от това естество и повече залесяване и грижи за гората.

Събитията в празничната програма на ДГС-Омуртаг ще продължат на 2 април със залесяване в землището на село Панайот Хитово. Ръководството на стопанството кани всички граждани, лесовъди, представители на общината и медии да се включат в кампанията. Горските ще очакват всички желаещи пред административната сграда на стопанството на  ул. „Г.С. Раковски“ № 21, в 8:30 часа.

Участниците в залесяването ще научат какви са предимствата и недостатъците на залесяването и естественото възобнояване. Предвидено е и посещение на възобновителен участък от държавна горска територия, демонстрация и разкриване на интригуващи тайни за горската професия.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име